Skjær i sjøen

15. januar 2015 ble hverdagen vår snudd på hodet. Etter å ha oppdaget en kul under armen før jul ble det denne dagen på Ullevål bekreftet, etter CT og biopsi, at jeg ikke var helt frisk. Legen på Ullevål, som forøvrig var veldig flink, fortalte meg at jeg hadde et lymfom av en eller annen art. Altså lymfekreft. DSC_0945Etter en uke var jeg i gang med behandling på Radiumhospitalet. Uten spredning til andre organer skulle jeg ha gode prognoser. Benmargen var heller ikke affisert. Behandling med en heftig cellegiftskur ble satt i gang umiddelbart.

Nå, fem måneder etter er jeg kreft-fri. Det er fristende å si at jeg er frisk, men jeg kjenner nok at jeg ikke er helt tilbake hva fysikken angår. På den annen side så hadde jeg fryktet at det skulle være mye dårligere fatt med meg. Det gjelder å ha lave forventninger, da blir oppturene større. Sett i ettertid, nå når behandlingen er ferdig, synes jeg det hele gikk raskt og smertefritt. Det er utrolig hva kropp og hode tåler.

De neste årene blir det jevnlige kontroller på Radiumhospitalet. Dette seilåret skal jeg fly tilbake på kontroll i august. Da er det ny CT. Det blir veldig spennende. Det er jo ikke til å se bort i fra at det er en viss tilbakefallsprosent. Det blir derfor viktig for meg å sørge for å få tatt de kontrollene som er anbefalt selv om vi skal ut å seile. Overlegen er heldigvis en løsnings orientert fyr og skal lage et oppsett på hvor i verden jeg kan få tatt de neste kontrollene. Det er snakk om eventuelt to til tre rutinekontroller mens vi er på tur. Det er fantastisk å møte slike JA-mennesker. Nå når jeg skriver om det merker jeg at han skal få en sabla stor klem i august.

DSC_1060

Jeg har jo så klart flere tanker rundt min sykdom enn det jeg har skrevet over. Hvis det passer seg sånn kan det hende at ett og annet blogginnlegg også vil handle om dette. For det har jo faktisk vært en spesiell reise. Så langt har jeg vært heldig og jeg satser på at jeg ikke har brukt opp alt mitt hell i den forbindelse. I mellomtiden er det bare å realisere drømmer. Det være seg store eller små.

Reklamer

8 kommentarer om “Skjær i sjøen

 1. God tur, Lene! Krysser fingrene for at skjærene i sjøen blir så få og overkommelige som mulig fremover. Stor klem!

  Liker

 2. Ditto til alt som er kommentert over! Ønsker dere en fantastisk reise 🙂 Takk for at du deler tanker og minner her! Stor klem fra Aleks, Bent og Kristin

  Liker

 3. Kjære Lene!

  Eg var ikkje klar over alt det du har vært igjennom i 2015, men skjønnar at det ikkje er lite…. Det er ekstremt hyggelig å høre at du er «friskmeldt» som du sier, og at dokke no skal ut på ei fantastisk reise! Både det eine og det andre, og kombinasjonen er imponerandes! Masse god tur!

  Klem frå Lene

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s