I møte med Mallorca

 

Nå har jeg så mange fine bilder at det er på tide med en liten oppdatering og et bildegalleri. Internett har de siste dagene vært mangelvare, men kameraet klikker løs i disse vakre omgivelser.

Vi ankom Mallorca og Santa Ponca etter nattseilas fra Ibiza. I Santa Ponca møtte vi Gerd fra Norge. Jeg og Gerd byttet bøker og vi tilegnet oss norske aviser og ukeblad. Hvis du leser Gerd: takk takk takk!

Fra Santa Ponca gikk seilasen videre til Port de Soller. For et sted. Nydelige omgivelse, fantastiske fjell og beskyttet havn. Byen Soller et lite stykke victoriansk togtur unna.

Solnedgang, oversikt og bading i Port de Soller.

I Soller leide vi bil, for mindre penger enn det det koster å bo i marina, og fikk oss en skikkelig runde på Mallorca. I Fornalutx fikk vi en dose katolisisisme.

Den Mallorcanske fjellkjeden er rett og slett verdt et besøk. Både til fots og til dekks.

Vakre omgivelser i Estellence. Her traff vi verdens kanskje kuleste kunstner, i følge Linus. Som for tiden er hektet på filmen robotene.

image

En helt fantastisk statue og kunstnerisk prestasjon……..så vidt jeg kan bedømme.

Egentlig var planen å skrive et lengre innlegg om brostein. Det er etter min mening umulig å ikke la seg fascinere. Jeg må faktisk innrømme at jeg blir rørt til tårer innimellom. Gamle brostein får historien til å banke på. Nysgjerrigheten blir ikke til å stoppe. Tenk alle menneskene som har gått her. All historie og så……..Vi. Linus, Hans og meg. Etter utallige skritt og belastning. Vel, så er de sikkert byttet ut og frisket opp med tiden. Men alikevel, all den historie de rommer. Som så masse annet selvfølgelig, men alikevel.

Noen steder blir jeg rett og slett forelsket i.

Estellencs der altså

I Port de Soller traff vi noen veldig hyggelige HEmsedølinger (innflyttere sådan). William og Ida ble to nye gode venner. Takk til Sandra og Steffen for gjestfriheten og Rie for alt engasjement i barna. Det finnes så mange bra folk.

image

Og snakk om bra folk. Marina, som vi og traff i Soller, kom heldigvis roende da hun så det norske flagget på hylasiabåten. En herlig nederlandsk dame bosatt på Svalbard. Jeg føler meg beriket etter å ha møtt deg. Tenk det.

Fra Soller til Calobra. Calobra er nok til nå turens mest spektakulære sted. Utallige turister på dagtid og i total stillhet sent. Med egen båt er det fantastisk, men også verdt et besøk om du må dra hit sammen med aller andre.

Sånn er altså livet på bøljan blå. Nå ventes storfint besøk fra Norge. Flere bilder og historier ligger på lager. Og et siste lite tips: Mallorca er vesentlig mer enn Palma og Magaluf………… Husk å leie bil hvis du ikke har båt!

Reklamer

En kommentar om “I møte med Mallorca

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s