15 timer

image15 timer er ganske mye og ganske lite. 15 timer er mer enn en arbeidsdag men mindre enn et døgn. 15 timer er omtrent tiden det tar å kjøre fra Oslo til Bodø. Men 15 timer er også tiden det tar å reise fra Gibraltar til Tinn.

Vi kom på søndag kveld. I dag møtte jeg kjentfolk på butikken i AUstbygde og innså at det var på tide med et nytt blogginnlegg. Jeg har på ingen måte til intensjon å holde det hemmelig. Det at jeg og Linus plutselig befinner oss i Tinn. Alikevel føler jeg at dette innlegget er nokså vanskelig å skrive. Vi fant nemlig plutselig ut at vi skulle ta turen hjem til Norge for noen uker. Kanskje blir vi her til og med et par måneder, vi får se.

imageFormen er sånn passe så det føles godt å komme hjem. Den norske vinteren er tiltrekkende, den spanske vinteren er lite fristende, hva seiling angår og vindroret lar vente på seg. Så ble det bestemt. Argumentene var gode. Vi drar til Norge på vinterferie. Jeg og Linus pakket snippesken og la i vei. 15 timer tar det altså fra dør til dør båten-Gunleiksbøen. Gome og Goffa tok imot med åpne armer og Linus har allerede mestret sine første meter med ski på bena.

imageJeg skulle ønske at jeg kunne fortsette å skildre fine steder i middelhavet, båtliv og reisebetraktninger. Jeg har fått så masse hyggelige tilbakemeldinger fra dere som leser bloggen. Det er derfor jeg synes dette innlegget er vanskelig å skrive. Det er som om jeg svikter på et vis. Og misforstå meg rett, jeg vet at ikke bloggen min er det viktigste som leses her i verden. Alikevel føler jeg at «kontrakten» med leserne er at vi skal være på tur et år. Skildringer fra det selvoppnevnte eventyret, en slags ekspedisjon, skulle vare i 12 måneder. Så er det bare 15 timer hjem og premisset for skrivingen er plutselig endret.

 

imageVi får se. Om jeg fortsetter å skrive eller ikke. Om jeg tar opp tråden igjen når vi kommer tilbake til båten eller om jeg også skriver litt om vinterens magi. Meningen med bloggen var jo å holde familie og venner oppdatert når vi var ute på reise. Det er vi jo ikke lenger. På en annen side er vi jo fortsatt på en slags mental ekspedisjon og reise. Skriving er gøy og det er frivillig å lese.

Regner med å sette nye sjøbein igjen sån ca i mars. Båten skal jo hjem igjen og forhåpentligvis en svipptur innom middelhavet i varmere vær.

Takk til alle følgerne så langt. Jeg kan forsikre alle om at det ikke er snakk om noe tilbakefall sykdomsmessig og jeg gleder meg til å treffe dere på Kiwi i Austbygde, på jobb i Oslo, på kafé et passende sted og ikke minst på ski i dette vakre landet vårt.

 

 

Reklamer

8 kommentarer om “15 timer

 1. Kjære Lene. I livet skal man ingenting, men man kan gjøre masse ting, og det vet du alt om.

  Livet er fullt av BURD-ing og vi burde gjøre mer av SKAL-ing lærte jeg på ett artig inspirasjonskurs her en dag, forøvrig av en mann av ditt lystige kaliber. Du er en av de beste jeg kjenner på å gjennomføre kontinuerlig skal-ing, og nå har du tatt ett nytt valg: Nå skal dere bare nyte vinteren og alle som er glade for å ha dere rundt igjen der hjemme.

  Hans kjører snøfreser for harde livet her på Byåsen mens jeg og katten sitter inne og ser ut over snøskavlene.

  Takk for alle fine blogg- innlegg- det har vært en fryd både for øyet og hjertet å følge dere rundt. Varm klem til dere.

  Liker

 2. Kjære deg….. Jeg følger ikke denne bloggen fordi jeg er spesielt interessert i båtliv, jordomseilinger eller middelhavet. Det som fasinerer meg er DIN personlige reise som din lille familie selvfølgelig også er med på. Jeg håper inderlig at du fortsetter å skrive selv om du er på vinterferie i Tinn. Jeg føler meg absolutt ikke lurt fordi du ikke er i båten, og jeg syns det hadde vært stusslig hvis du ikke skriver noe før dere er tilbake. Da vil det mangle en viktig del av hele reisen.
  Jeg beundrer deg fordi du reiste deg etter sykdommen og la ut på eventyret med en kropp som var veldig medtatt. Og det er helt naturlig at det tar både måneder og år å bli fult restituert, så eventyret må settes på pause av og til for å lade batteriene. Derfor beundrer jeg også at du ser din begrensning og treffer noen andre valg som du er fornøyd med – og åpen om.
  Gleder meg til å følge med på reisen videre… både i skiløypene i Tinn og på bølgene i Middelhavet.

  Liker

 3. Er så enig med Ingrid:) Jeg leser også med stor interesse uansett hvor du måtte befinne deg i verden, om du som nå bare er 5.min unna oss på Sudgarden 🙂 Tar gjerne flere kvelder der vi løser både stort og smått av problemer/utfordringer i hverdagen:)Klem

  Liker

 4. Hei igjen!

  Jeg følger dere stadig og skjønner deres valg ut fra mange perspektiver. Man lærere så mye fra en slik tur og jeg tenker du gjennom skrivingen også reflektert litt ekstra. Eller masse. Vi som seilere og småbarnsforeldre har også en pause fra båten og er på rundreise for å møte familie der de finnes. Vintern i Norge lokker også. Det er mye som ikke har blitt som vi har tenkt men som jeg nå med litt tid tenker har sin egen mening. Dere er kjempe sterke og kos dere i Norge uten tanker om båten.

  Beste hilsen Christer

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s